Hva er SEO?

Publisert den 27. desember, 2015 av Jakob Englund

Hva er SEO?

SEO er et markedsføringstiltak som går ut på å øke synligheten av ditt nettsted i organiske søkeresultater. SEO omfatter både tekniske og kreative elementer for å forbedre din posisjon i søkeresultater, og dermed drive mer trafikk og øke bevisstheten i søkemotorene. Det er en langvarig og kontinuerlig prosess, hvor man ser det ønskede resultatet først etter månedsvis (i noen tilfeller åresvis) med arbeid.

Hvorfor trenger jeg SEO?

Hoveddelen av all trafikk på nett stammer fra Google, Bing og Yahoo. Selv om sosiale medier og andre kanaler kan drive trafikk til nettsiden din, utgjør søkemotorene den primære metoden for navigasjon på Internett for de fleste brukere. Det gjelder alle nettsteder, uansett om du selger tjenester, varer, informasjon eller om det er snakk om et ikke-kommersielt nettsted.

Søkemotorer er spesielle på den måten at de driver særlig målrettet trafikk. Om brukere ikke kan finne nettstedet ditt i søkemotorer, går du glipp av en gedigen mulighet for målrettet trafikk og nye prospekter.

Hvordan bestemmes søkeresultater?

Søkemotorer har som hensikt å vise så gode og relevante resultater som mulig som skal tilfredsstille brukeren. For å oppnå nettopp dette betrakter de over 200 faktorer for å bestemme en nettsides relevanse for en bestemt søkefrase. Noen av disse faktorene har med din nettstedsstruktur og det tekniske på nettstedet ditt å gjøre (on-page SEO). Andre er signaler basert på lenker fra troverdige sider (off-page SEO). Intet nettsted, selv med den beste SEO-strategien noen sinne, kan oppnå et perfekt resultat i alle faktorene. Dessuten er omfanget av disse faktorene uvisst, samt hvor stor vekt de blir lagt til.

jakobenglund Jakob Englund

Offisiell Google Partner - AdWords & SEO-ekspert med over 7 års erfaring.

Kommentarer

Hold deg oppdatert

Abonner i dag for å motta mitt ukentlige nyhetsbrev med nye innlegg, tips og mer.

 

Kategorier

Jakob Englund

Jakob Englund - Offisiell Google Partner - AdWords & SEO-ekspert med over 7 års erfaring.